Sikkerhet og kompetanse i fokus

avatar
Skrevet av Lasse ToroczkayPsykiatrisk Sykepleier - Skrevet 18. august 2024

Sikkerhet og Kompetanse i Fokus: Hvordan Ascendi Arbeider for Trygge Omgivelser

Sikkerhet står sentralt i Ascendis virksomhet. For å ivareta både beboernes og personalets trygghet, evalueres og forbedres sikkerhetstiltakene kontinuerlig. Dette inkluderer alt fra nøye utformede beredskapsprosedyrer til regelmessige risikovurderinger. Våre ansatte gjennomgår en omfattende opplæring som ikke bare dekker tekniske ferdigheter, men også gir dem innsikt i hvordan man håndterer utfordrende atferd på en respektfull og profesjonell måte.

Kvalifisert Personale for Et Kompleks Ansvarsområde

En av nøkkelfaktorene i vårt sikkerhetsarbeid er et sterkt fokus på kvalifikasjoner og kompetanse hos våre ansatte. Personalgruppen er nøye utvalgt av ledelsen og består av fagfolk med omfattende erfaring innen miljøterapeutisk arbeid og håndtering av krevende atferd. Ledelsen arbeider aktivt sammen med personalet for å sikre at alle som jobber hos oss har den nødvendige kunnskapen og ferdighetene til å skape et trygt miljø. Dette inkluderer regelmessige oppdateringer av kompetanse gjennom kurs og veiledning.

Proaktiv Risikohåndtering

En viktig del av å skape trygge rammer er å kunne identifisere og unngå potensielt utfordrende situasjoner før de eskalerer. Dette oppnås gjennom en proaktiv analyse av risikofaktorer, kombinert med tett samarbeid mellom ansatte. Personalet trenes ikke bare i å håndtere situasjoner som oppstår, men også i å styrke sin egen utholdenhet og mentale robusthet. Dette gjør dem bedre rustet til å levere omsorg, selv i krevende situasjoner.

Åpen Kommunikasjon og Samarbeid

For å kunne håndtere eventuelle sikkerhetsbekymringer effektivt, er det avgjørende med en åpen og jevnlig kommunikasjon mellom alle involverte parter. Ascendi legger stor vekt på en kultur hvor ansatte, beboere og pårørende føler seg trygge nok til å uttrykke sine bekymringer og dele informasjon. Denne kommunikasjonen gir ledelsen nødvendig innsikt for kontinuerlig å forbedre sikkerhetsprosedyrer.

Samarbeid med Politiet

I tillegg til interne tiltak har Ascendi etablert et tett samarbeid med politiet i Ringsaker. Dette samarbeidet sikrer at samfunnsvernet ivaretas på en helhetlig og effektiv måte, samtidig som det gir en ekstra dimensjon av trygghet for både beboere og ansatte. Dette eksemplifiserer Ascendis helhetlige tilnærming til sikkerhet, hvor både interne og eksterne ressurser mobiliseres for å skape et trygt og stabilt miljø.

Samlet sett er Ascendis sikkerhetsstrategi basert på en helhetlig forståelse av risiko, solid kompetanse og et sterkt fokus på kommunikasjon og samarbeid. Dette sikrer at våre beboere og ansatte opplever et trygt miljø der omsorgen kan være i fokus.